lunes, 31 de marzo de 2008

Quatre mil músics al 15è aniversari de l'ACEM

Quatre mil alumnes i professors de música van actuar ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona en motiu dels 15 anys de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). El concert, on van assistir vuit mil espectadors, va aplegar músics de diferents llocs i edats per formar una orquestra gegant que, dirigida per Salvador Brotons, va interpretar obres d’Albert Guinovart amb lletres de Miquel Desclot. L’ACEM reconeixia en la mateixa presentació de l’acte que el concert era atrevit i arriscat, però volien que fos “testimoni de la força, producció i capacitat de treball que som capaços de generar com a col·lectiu”.

Les peces, compostes expressament per l’ocasió, van recórrer les diferents famílies d’instruments: vent, percussió, veu i corda, deixant també un petit espai als instruments tradicionals. I les lletres, estaven especialment triades.
Salvats uns petits problemes tècnics, l’acte va començar poc després de les 6 de la tarda, amb la projecció del reportatge “Units per la música”, de Banda Visual, un vídeo que mostrava els assaigs del concert al mateix temps que donava veu als organitzadors de la celebració. Seguidament, Salvador Brotons va donar l’entrada a la música que, en algunes peces, va comptar també amb coreografies de dansa.
.

Des de dins...
Eloi Hernandes, clarinetista: “Era molt difícil de tocar, el so que t'arribava anava amb uns segons de retard pel ressò, i les instruccions del director no coïncidien!”
Marta Vidal, flautista: “En el moment ho passes una mica malament, però hi tornaria!”

3 comentarios:

Imagina dijo...

Uaaaaau!!! Impressionant la macro-orquestra! M'hagués encantat ser-hi per haver sentit (tant d'oïnda com de sensació) tota aquesta potència sonora!!!

Un petó!

Old Boy dijo...

Actes com aquest fan d'aquest país i dels músics d'aquest país quelcom que va més enllà del que és normal.

4.000 músics... 4.000 formes diferents de fer i viure.

Rubén Garcia dijo...

estic d'acord amb els comentaris anteriors, tot feia molt bona pinta, espero que hoi hagis disfrutat! salutacions!